PETRA VEIKKOLA

Etsitkö mentoria?

 

Uuden oppiminen ja uusien juttujen kokeilu on aina kiinnostanut itseäni. Jo pienenä opettelin soittamaan pianoa nuoteista käymättä ainoatakaan kurssia tai koulua. Vanhempana olen sinnikkäästi opetellut asioita, joita olen halunnut tehdä tai taitoja, joita olen kulloinkin elämässäni tarvinnut. Itselleni elämä koostuukin jatkuvasta oppimisesta ja uuden opettelusta.

Oppiminen vie kuitenkin aikaa ja tietojen kerääminen pienistä palasista netistä, kirjoista, workshopeista tai muualta on välillä tuskastuttavaa. Siksi päätinkin (+ usemman kyselyn seurauksena) luoda mahdollisuuden juuri sinulle oppia suoraan minulta - valokuvauksesta, digimarkkinoinnista, sosiaalisesta mediasta, brändäyksestä ja luovan yrityksen pyörittämisestä.

Olen itse käyttänyt tuhansia euroja omaan oppimiseeni ja itseni kehittämiseen siirtyessäni lakimiehestä valokuvaajaksi ja yrittäjäksi. Ilman panostamista ulkomailla olleisiin workshopeihin, online-koulutuksiin ja itseni sparraamiseen en tiedä missä olisin tällä hetkellä. Kaikki koulutus ja muilta saamani tuki on edesauttanut sitä, että mm. valokuvaajana löysin oman kuvaustyylini hyvin nopeasti ja rakensin brändin, josta itse voin olla ylpeä. Edelleen käytän tuhansia euroja joka vuosi siihen, että tietoni ovat ajan tasalla, opettelen uusia asioita ja taitoja sekä kehitän itseäni.

Mentoroinnin avulla tuen sinua, jotta voit päästää irti virheellisistä käsityksistä, ettet pystyisi tai voisi tehdä jotakin. Mentoroinnin jälkeen sinun on helpompi kuunnella omaa sisäistä ääntäsi sekä kulkea omia unelmiasi kohti pelottomasti.

Mentoroinnin tärkein tehtävä on mielestäni se, että pääset tavoitteeseesi nopeammin kuin jos et olisi käyttänyt mentoria tai sparraajaa.

Jos olet aina miettinyt, että haluaisit jonkun, joka pitää sinua kädestä ja ohjaa oikeaan suuntaan sekä kannustaa sinua viimeiseen saakka, ole minuun yhteydessä!

Odotan innolla, että saan tutustua sinuun paremmin!

 
 

Mentorointipaketit

 
 
 

MENTOROINTI 1: ONLINE

Tunnin kestävä intensiivinen mentorointi, esim. Skypen tai Zoomin välityksellä

 

Voit valita mentoroinnin aihealueen omien tarpeidesi perusteella. Mentorointi voi koskea esimerkiksi:

- miten löydät oman tyylisi ja estetiikkasi

- sosiaalisen median hyödyntämistä markkinoinnissa

- brändiäsi ja sen visuaalista ilmettä

- hinnoittelua

- unelma-asiakkaiden tavoittamista

- työnkulkua helpottavia prosesseja

- sähköpostimarkkinointia

- häävalokuvausta

- tavoitteiden asettamista

-tavoitteiden asettamista ja niihin pääsemistä jne.

 

Ennen mentorointia lähetän sinulle kysymysluettelon, jonka avulla pyrin selvittämään ne haasteet, joihin haluaisit apua ja tukea. Mentoroinnin jälkeen olen sähköpostitse käytettävissäsi 1 viikon ajan, jolloin voit kysyä mentorointiin liittyviä lisäkysymyksiä myös sähköpostitse. 

Yhden tunnin mentoroinnin hinta on 250 euroa (sisältää 24 % alv)

Tunnin mentorointi ja kaksi 30-minuutin seurantapuhelua seuraavien 2 kk aikana yhteensä 475 euroa (sisältää 24 % alv)

 

MENTOROINTI 2 : KOKOPÄIVÄ LIVE

Vietä koko päivä kanssani ihanissa maalaismaisemissa kotonani jutellen, oppien, inspiroituen ja nauttien hyvästä ruuasta! Tai vaihtoehtoisesti voin tulla luoksesi (matkakulut lisätään paketin hintaan) ja voimme keskustella yrityksesi strategiasta, miten voit hyödyntää sosiaalista mediaa markkinoinnissasi ja miten luot yhtenäisen brändin, joka viestii aidosti sitä, mitä haluat olla ja mitä yrityksesi edustaa.

Päivän aikana voimme keskustella esimerkiksi oman kuvaustyylin löytämisestä, mallin ohjaamisesta, luksusbrändin rakentamisesta, yleisesti markkinoinnista, siitä miten luot passiivista tuloa, miten aloitat sähköpostimarkkinoinnin, miten rakennat yhtenäisen visuaalisen ilmeen brändillesi tai miten saat enemmän unelma-asiakkaitasi.

Päivä voi koostua myös valokuvausharjoituksista, joiden aikana opit käyttämään omaa kameraasi itsevarmasti, luomaan brändisi näköisiä kuvia ja editoimaan niitä. Voimme myös keskittyä tiettyihin osa-alueisiin valokuvauksessa, esimerkiksi luonnonvalolla kuvaamiseen ja pehmeän sekä valoisan kuvan aikaansaamiseen, oman kuvaustyylin löytämiseen tai editointiin.

Päivän ohjelma ja aikataulu räätälöidään täysin sinun tarpeitasi varten!

Koko päivän mentorointi sopii valokuvaajien lisäksi luovan alan yrittäjille tai henkilöille, jotka unelmoivat yritystoiminnan aloittamisesta.

Mentorointi ei lopu vain yhteen päivään, vaan sisältää lisäksi kaksi 30 minuutin follow-up Skype-sessiota, jossa käymme läpi, miten olet implementoinut päivän aikana saamiasi oppeja ja mitä vielä voisit tehdä saavuttaaksesi tavoitteesi.

Ennen mentorointia lähetän sinulle kysymysluettelon, jonka avulla pyrin selvittämään ne haasteet, joihin haluaisit apua ja tukea.

Mentoroinnin jälkeen olen myös sähköpostitse käytettävissäsi 4 viikon ajan, jolloin voit kysyä mentorointiin liittyviä kysymyksiä sähköpostitse. 

Saat aina myös listan työvälineistä, ohjeista ja muusta materiaalista, joita itse olen käyttänyt omassa liiketoiminnassani.

Päivän hinta (+ follow-up Skype sessiot) ruokineen ja juomineen on yhteensä 1.500 euroa (sis. 24 % alv), ja se maksetaan kahdessa osassa; varausmaksuna 500 euroa ja loppusumma 1.000 euroa viikkoa ennen mentorointipäivää.

 

Mikäli haluaisit jakaa mentorointipäivän esimerkiksi bisneskumppanisi tai ystäväsi kanssa, koko päivän mentoroinnin hinta on 2.000 euroa (sis. 24 % alv) ja se laskutetaan kahdessa osassa ennen mentorointipäivää.


 
 

PAKETTI 3: MENTOROINTIOHJELMA VALOKUVAAJILLE TAI VALOKUVAAJAKSI HALUAVILLE, KESTO 4 KK

Tuntuuko sinusta, että tarvitset tukea ja henkilön, jonka kanssa kehittää ja sparrata valokuvaustoimintaasi pitkäjänteisesti tai jos haluat siirtyä toimimaan ammattivalokuvaajana? Jos vastasit kyllä, on neljän kuukauden mittainen mentorointiohjelmani luotu sinua varten.

Jokainen mentorointitapaaminen kestää 3 - 4 tuntia kerrallaan ja sisältää myös kotitehtäviä jokaisen tapaamiskerran välillä. Tapaamiskertoja on kerran kuussa. Mentorointiohjelman aikana olen myös käytettävissä esimerkiksi läpikäymään ja antamaan palautetta uusista töistäsi/kuvistasi, laatimaan yhdessä kanssasi hinnastoa, auttamaan asiakasprosessien ja työnkulun järkeistämisessä sekä automatisoinnissa.

Tapaaminen 1: Keskustelemme yrityksestäsi ja tavoitteistasi ja mihin suuntaan haluat yritystäsi viedä. Keskustelemme myös lukoistasi ja mitkä asiat kenties jarruttavat kehitystäsi. Ennen ensimmäistä tapaamista olet saanut täytettäväksesi kysymysluettelon ja työkirjan, joita käymme keskustellen läpi tapaamisen aikana. Luomme yhdessä tavoitteet mentoroinnille sekä prosessin miten etenemme.

Tapaaminen 2: Keskustelemme yrityksesi strategiasta, siitä mikä toimii ja mikä ei, yhteneväisen brändin rakentamisesta, brändimateriaaleista (esitteet, mainokset, some-templateista jne) ja järkevästä hinnoittelusta sekä valokuvaajalle sopivista passiivisista tulonlähteistä. Autan sinua sähköpostimarkkinoinnin aloittamisessa ja uutiskirjeen ideoimisessa. Luomme sinulle brändistrategian.

Tapaaminen 3: Käyn läpi portfoliosi ja kerron omia huomioitani kuvistasi. Läpikäymme yhdessä myös kotisivusi, sosiaalisen median kanavasi ja blogisi. Mietimme yhdessä erilaisia tapoja käyttää jo olemassaolevia kanavia markkinoinnissa, miten löytää saada uusia unelma-asiakkaita ja miten palvella vanhoja asiakkaita hyvin. Luomme sinulle markkinointistrategian.

Tapaaminen 4: Läpikäymme saamasi kuvaustehtävän ja keskustelemme kuvaustyylistäsi, kuvien stailaamisesta, mallinohjauksesta, valotuksesta, editoinnista ja kuvien valitsemisesta portfolioon sekä nettisivuille. Saat myös käyttöösi laatimani stailausoppaan.

Tapaaminen 5: Tapaaminen tapahtuu 6 vkoa viimeisen tapaamisen jälkeen. Katsomme mihin olet päässyt, mitä asioita implementoinut toimintaasi ja mitä asioita olisi hyvä vielä muuttaa, jotta saavuttaisit ensimmäisellä tapaamiskerralla laatimasi tavoitteet.

HUOM! Kaikki tapaamiskerrat on muokattavissa sinun tarpeidesi mukaisiksi.

Mentorointiohjelma on todella kokonaisvaltainen paketti, joka vaatii mentoroitavalta paljon aikaa ja tahtoa perehtyä omaan yritystoimintaan. Mentorointiohjelman onnistuminen vaatii sitä, että teet sinulle antamani tehtävät ja olet avoimin mielin mukana. Mentorointiohjelmaan on vain muutama paikka auki vuodessa.

Investointi:

Kysy hintaa!

Jos olet muu kuin valokuvaaja ja haluaisit mentorointiohjelmaan mukaan, laita minulle viestiä ja kerro minkä alan luova ihminen olet: petra(at)petraveikkola.com


 
 

Workshopit ja koulutukset

 
 
 

WORKSHOPIT

Järjestän mielelläni erilaisia workshopeja mm. näistä aiheaueista:

 

- visuaalinen brändi ja strategia

- sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinnissa (Instagram ja Pinterest)

- hääkuvaus

- valokuvauksen perusteet (kameran käyttö, valo ja sommitelmat)

 

Tulossa olevista workshopeista ilmoitan aina blogissani.

Mennyt workshop: 20.1.2019 Brändipäivä Tampereella.

Jos haluat minut pitämään workshopia tai koulutusta esimerkiksi omiin tiloihisi, työporukalle tai muuten vain, ole minuun yhteydessä ja kehitellään jotain hauskaa! Voit laittaa viestiä osoitteeseeni: petra(at)petraveikkola.com.