Kuvauskokemus

Brändikuvaus kanssani on aina enemmän kuin pelkkä muotokuvaus. Brändikuvausta varten valmistaudun perehtymällä sinuun ja yritykseesi. Tutkin nettisivusi sekä myös sivustosi Instagramissa, Fecbookissa, LinkedIn:ssa ja muissa some-kanavissasi. Luen blogiasi ja seuraan päivityksiäsi. Yritän ymmärtää täysin kuka on yrityksesi unelma-asiakas, jotta voimme kuvilla puhua suoraan hänelle. 

 
 
moodboardexample.jpg

Ennen kuvausta: inspiraatio ja suunnittelu

Jee! Olet varannut ajan brändikuvaukseen! Mahtavaa! Voit onnitella itseäsi hyvästä päätöksestä panostaa itseesi ja yritykseesi!

Kun olet valinnut minut kuvaamaan brändisi ja sinut, aloitamme yhdessä kuvauksen suunnittelun. Ensin käymme läpi muutamia brändiisi ja sen muotokieleen liittyviä asioita sähköisen kysymysluettelon avulla. Määrittelemme yhdessä sinun tarpeesi kuvaukselle ja missä paikoissa aiot kuvia käyttää. Käymme läpi mm. brändivärisi, brändisi yleisilmeen, propsit, sosiaalisen median kanavasi, avainsanasi jne. 

Sähköisen kysymyslomakkeen avulla kartoitan sinun kuvaustarpeitasi, minkälainen asiakaskunta sinulla on ja minkälaisen brändiviestin haluat kuvilla saada aikaan. Voimme valita yhdessä esim. erilaisia propseja kuviin tai voimme ottaa kaikki kuvat ilman sen ihmeempiä propsejakaan.

Sen jälkeen tulee suunnittelun hauskin vaihe eli teemme yhdessä kuvausta varten inspiraatiotaulun, jossa fiilistellään ja visualisoidaan kuvauksen kulkua, värimaailmaa, konseptia ja yleistä tunnelmaa.

Inspiraatiotaulu auttaa sinua hahmottamaan kuvien värimaailmaa, vaatevalintoja, kuvauslokaatioita, propseja jne. Tässä vaiheessa voit halutessasi tehdä muutoksia visioon, väreihin ja tunnelmaan. Lopuksi teemme yhdessä kuvauslistan, johon listaamme kaikki ne kuvat, joita haluat ehdottomasti saada otetuksi kuvauksen aikana.

 

Kun olemme suunnitelleet tarpeeksi kuvauksen visuaalista puolta, tapaamme joko kasvotusten tai Skypen välityksellä. Palaverissa keskustelemme läpi kaikki kuvaukseen liityvät yksityiskohdat. Käymme läpi asuvalintasi ja mitä värejä tulet käyttämään kuvauksessa. Kuvausta varten sinulla voi olla useampi asu valittuna, joissa näytät hyvältä ja joissa tunnet olosi myös hyväksi. Annan mielelläni vinkkejä myös hyvistä kampaajista ja meikkaajista.

Käymme läpi sen miten parhaiten saamme brändiviestisi esille kuvien kautta. Keskustelemme kaikista stailaukseen liittyvistä kysymyksistä, joita sinulla mahdollisesti on. Parasta kuvauspalaverissa on se, että luomme siinä yhteyden toisiimme, jotta kuvaustilanteessa voit olla jännittämättä ja rentona.

Mikäli kuvaus koskee myös tiimisi jäseniä tai henkilökuntaasi, voit ottaa heidät mukaan myös palaveriin.

 
 

Oletko kiinnostunut näkemään millaisia brändikuvauksia olen kuvannut? Tutustu brändikuvausportfoliooni klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Branding-Helmivillakko.jpg
 
 
 

Kuvaus

Kuvittele kuinka innoissasi olet kuvauspäivänä (tiedän, että ole ehkä hieman jännittynyt myös, mutta usko minua - se menee nopeasti ohi!).

Tapaan sinut sovitussa kuvauslokaatiossa ja pyrin tekemään olosi mahdollisimman luontevaksi ja mukavaksi. Ihan aluksi käymme vielä nopeasti läpi kuvauksen kulun. Lyömme lukkoon asuvalintasi ja kun olet valmis, aloitamme kuvaamisen.

Kuvaan sovitun kuvauspaketin mukaisen tuntimäärän rajoittamatta kuvien kappalemäärää. Tavoitteenani on saada sinun ja yrityksesi näköisiä kuvia! Autan sinua vaatteiden vaihdoissa, propsien kantamisessa, meikin korjailussa jne. Mikäli mahdollista, niin kuvauksen aikana taustalla soi valitsemaasi mielimusiikkia, jotta tilanne olisi mahdollisimman rento ja tunnelmallinen.

Kuvauksen aikana sinun ei tarvitse huolehtia "poseeraamisesta", koska ohjaan sinua koko kuvauksen ajan. Voit vain rentoutua ja sinulla on lupa myös nauttia kuvattavana olemisesta. Kuvista tulee kauniit ja sinun näköisesi!

VEIK7486.jpg
 
 
 
PetraVeikkola_Helmivillakko_2018-350.jpg

Kuvauksen jälkeen

Kuvauksesi on ohi ja nyt odotat malttamattomana uusia brändikuviasi.

Kuvauspäivän jälkeen käyn läpi kaikki kuvat ja valitsen kuvat, jotka ovat mielestäni onnistuneet. En lähetä sinulle kuvia, jotka eivät edusta sinua tai brändiäsi kauniilla tavalla.

Muutaman viikon kuluttua kuvauksesta (riippuen kuvauspaketistasi) toimitan kuvat sinulle yksityisen linkin netissä olevaan kuvagalleriaan, josta voit valita mieleisesi kuvat kuvapakettisi mukaisesti ja ladata ne omalle koneellesi. Saat kaikki toimitettavat kuvat niin, että ne sopivat sekä printti- että nettikäyttöön (Huom! Poikkeuksena somekuvauspaketin ostaneet, jolloin kuvat vain nettikäyttöön).

Koska ennen kuvausta allekirjoittamasi sähköinen kuvaussopimus antoi sinulle perusoikeudet kuvien tulostamiseen, tallentamiseen ja jakamiseen, ovat kuvat heti valmiita käytettäväksi sosiaalisessa mediassa, nettisivuillasi, mainoskampanjoissasi sekä online- että printtimarkkinoinnissasi.

Voit myös halutessasi koota oman fyysisen printtikansion kuvistasi ja tilata laadukkaita fine art-printtikuvia kauttani. 

Saat lisäksi sähköisen ohjekirjasen, jossa kerron sinulle parhaita vinkkejäni kuvien käytön suhteen, esim. missä koossa kuvat kannattaa laittaa Facebookiin, Instagramiin, Pinterestiin jne.

 
 

ILMAINEN BRÄNDIKUVAUSKONSULTAATIO

Jos olet vielä epävarma minkälaisia kuvia tarvitset ja mihin, niin varaa kalenteristani aika ilmaiseen brändikuvauskonsultaatioon. Voimme yhdessä kartoittaa mahdollisia tarpeitasi ja toiveitasi brändikuvien suhteen. Konsultaatio on maksuton eikä sido sinua mihinkään!