Tiedätkö miksi tarvitset brändikuvia (kirjoitus sisältää mielenkiintoisia tutkimustuloksia)?

 
Tiedätkö sä miksi tarvitset brändikuvia yrityksellesi? (mielenkiintoista tutkittua tietoa!). Lue lisää blogistani: www.petraveikkolaphotography.com/blog #brändikuvaus #visuaalisuus #visuaalinenmarkkinointi #ensivaikutelma #markkinointi #valokuvaaja
 
 

BRÄNDIKUVAT JA MIKSI YRITYKSESI TODELLAKIN TARVITSEE NIITÄTunnistettava tyyli helpottaa brändiäsi ja yritystäsi erottautumaan joukosta, saamaan yhteyden unelmayleisöösi sekä kertomaan aitoja tarinoita visuaalisen sisällön avulla. Tietoisuus brändistäsi kasvaa, saat paremmin viestittyä sanomaasi sekä tavoitettua unelma-asiakkaita rakentamalla heihin aidon yhteyden.

Valokuvilla ja visuaalisella sisällöllä on kiistatta iso merkitys viestin välittämiseen ja tunnistettavan brändin rakentamiseen. Toimivan ja tehokkaan sisällöntuottamisen keskiössä ovat omasta mielestäni houkuttelevat visuaaliset elementit. 

Visuaalisen sisällön tehokkuutta on tutkittu eri keinoin ja tulokset ovat erittäin mielenkiintoisia. Keräsin tähän muutamia mielestäni kiinnostavmpia tutkimustuloksia. 


On sanottu, että kielellinen älykkyys on laskussa ja visuaalinen älykkyys taas nousussa. Oletko samaa mieltä?

Ihmiset eivät jaksa keskittyä enää niin paljon kuin aikaisemmin. Ärsykkeitä tulee joka puolelta ja koko ajan. Ihmisten keskittymiskyky herpaantuu 8 sekunnin jälkeen eli käytännössä sinulla on 8 sekuntia aikaa saada ihminen kiinnostumaan sisällöstäsi. Olet varmaankin kuullut vertauksen kultakalaan, joka menettää kiinnostuksensa 9 sekunnin jälkeen. 

Ensivaikutelma tehdään 50 millisekunnissa. Wow, se on aikas lyhyt aika!

 
Ensivaikutelman tapahtuu silmänräpäyksessä. Siksi tarvitset tehokasta visuaalista viestintää brändillesi. Lue blogistani, miksi brändikuvat ovat yritykselle tärkeitä: www.petraveikkolaphotography.com/blog #brändikuvat #brandphotos #ensivaikutelma #blogipostaus
 
Kuvalliset artikkelit ja blogipostaukset saavat paljon enemmän jakoja sosiaalisessa mediassa kuin kuvattomat tai sellaiset, joissa on vain vähän kuvia. Lue lisää: www.petraveikkolaphotography.com/blog #blogit #visuaalisuus #brändikuvat #brandphotos #flowerpower

Tweetit, joissa on kuva saavat 150% enemmän uudelleen twiittauksia kuin twiitit ilman kuvaa.

Yli 80% pinneistä on uudelleen pinnauksia verrattuna twiitteihin, joista vain 1,4% uudelleen twiitataan.

BuzzSumo on tutkinut yli miljoona artikkelia ja loppupäätelmänä oli, että artikkelit, joissa oli kuva jokaista 75-100 sanaa kohden saivat tuplasti enemmän jakoja sosiaalisessa mediassa kuin artikkelit, joissa oli vähemmän kuvia.

Facebookissa postaukset kuvien kera saavat 2.3 kertaa enemmän sitoutumista kuin postaukset ilman kuvaa/kuvia.

Shopifyn käyttäjät, jotka tulivat Pinterestin kautta käyttivät keskimäärin 80 USD verrattuna Facebookin kautta tulleisiin, jotka käyttivät keskimäärin 40 USD Shopifyssa.  

On tutkittu, että ihminen, joka vain kuulee informaation muistaa siitä vain 10% kolmen päivän päästä, kun taas ihminen, joka näkee saman informaation kuvassa muistaa siitä 65%. Ihmisistä 65% onkin visuaalisia oppijoita eli oppiminen tapahtuu näkemällä asioita paremmin kuin vain esimerkiksi kuulemalla niitä. 

Sosiaalisen median postaus, joka sisältää kuvia saa 650%:n korkeamman engagementin kuin vain tekstipostaukset.

Instagramissa 60% suosituimmista brändeistä käyttää yhtenäistä filtteriä kuvissaan.

Artikkelit, joissa on relevantteja kuvia saavat 94% enemmän kokonaiskatsontoja kuin sellaiset artikkelit, joissa ei ole relevantteja kuvia.

Nettikaupassa 67% kuluttajista sanoo, että tuotekuvien laatu on “erittäin tärkeä” tekijä, kun valitaan mitä tuotteita ostetaan. Kuluttajat sanoivat myös, että kuvat ovat tärkeämpiä kuin tuotetta koskeva tuoteinformaatio, arvostelut tai rating.

Visuaalista sisältöä jaetaan sosiaalisessa mediassa 40 kertaa todennäköisemmin kuin muun tyyppistä sisältöä.

Huh huh, aikamoista infoa sanon minä!

 Brändikuvat luovat brändimielikuvaa ja tekevät brändiäsi tutuksi


Tarvitse brändikuvia, sillä niiden avulla luot brändillesi tyylin, josta se on helppo tunnistaa. Tavoitteena on, että kun henkilö näkee brändikuvasi Instagramissa, Facebookissa tai muualla, hän heti osaa yhdistää sen brändiisi. Hän tietää, että kuvan täytyy olla juuri sinun kuvasi.

Brändikuvien avulla voit kommunikoida brändisi tyyliä, värimaailmaa ja viestiä. Nämä kaikki pitäisi olla havaittavissa kuvasta, jos haluat lisätä tunnettavuuttasi.

Koska kuvat jäävät helpommin ihmisten mieleen kuin sanat, panosta siis hyviin brändikuviin, joilla teet itsestäsi ja yrityksestäsi unohtumattoman. Ja vaikka yleisösi ei olisi valmis ostamaan sinulta juuri NYT, jäät kuitenkin heidän mieleensä. Ja kun ostamisen aika on todennäköisesti he muistavat brändisi, koska kuvasi ovat jättäneet heidän mieliinsä jäljen.

Brändikuvilla kommunikoit viestiäsi ja kerrot tarinasi helposti ja nopeasti


Tiedätkö mikä on kuvien merkitys yrityksellesi ja brändillesi? Miksi panostaa ammattikuvaajan kuviin? Lue mietteitäni blogista: www.petraveikkolaphotography.com/blog #brandphotos #lifestylephotos #yrityskuvaus #visuaalinenmarkkinointi

Tarvitse brändikuvia, koska sinulla on niiden avulla mahdollisuus vaikuttaa yleisöösi ja fiiliksiin, voit luoda tunnelmia ja herättää tunteita. 

Hyvän tarinan keskiössä on yhteyden luominen katsojaan sekä tarinan jakaminen eteenpäin. Brändikuvien avulla tämä on helpompaa kuin pelkän tekstin avulla. Kuvat + teksti yhdessä ovatkin lyömätön kombo!

Kuvasi voivat kertoa mielettömiä tarinoita niin halutessasi. Niiden avulla imaiset katsojan mukaan lifestyleen, josta hän on aina haaveillut tai jota hän parhaillaan elää. Tietty tyyli on helppo viestittää brändikuvien avulla.

Kuvien avulla kommunikoit myös fiilistä ja sitä, miten haluat katsojan tuntevan, kun he katsovat kuviasi. Kun saat yleisöösi yhteyden syvemmällä tasolla - tunteiden tasolla - olet jo voiton puolella. Inspiroit asiakasta toimimaan rakentamalla luottamussuhdetta hänen kanssaan.

Esimerkiksi erilaiset behind the scenes -kuvat ovat usein samaistuttavia ja yleisösi saa visuaalisen yhteyden brändiisi, jonka he tulevat muistamaan. Raotat yleisöllesi pienen palan sitä, mitä he voivat odottaa saavansa sinulta. Se voi liittyä johonkin tuotteistasi, palveluistasi tai siihen lifestyleen, jota myyt.

Haluaisitko varata brändikuvauksen kanssani? Jos vastasit JOO!, niin klikkaa alla olevaa painiketta ja ryhdytään hommiin!