6 TAPAA JOIDEN AVULLA LUOVA YRITYS VOI HYÖDYNTÄÄ PINTERESTIÄ

 
 
 
Pinterest ja luova yritys. Lue vinkit miten luova yritys voi hyödyntää Pinterestiä markkinoinnissa. www.petraveikkolaphotography.com/blog #pinterestvinkit #markkinointi #luovayritys
 

PINTEREST JA LUOVA YRITYS - MITEN KÄYTTÄÄ PINTERESTIÄ HYÖDYKSI?

Pinterest ja sen hyötykäyttö luovalla alalla

Oma Pinterestin käyttöni on alkanut täysin “huvikseen pinnaamisesta”. Sen jälkeen, kun aloin bloggaamaan ja myöhemmin, kun perustin luovan alan yrityksen olen käyttänyt Pinterestiä suunnitelmallisemmin.

Pinterest ei ole enää vain omien inspiraatioiden tallentamista kansioihin, vaan enemmänkin strategista pinnaamista ja oman sisällön jakamista kohdeyleisölle.

Pinterestin maailmaan on helppo uppotua. Pinterest on täynnä kauniita ja inspiroivia kuvia, joita voisi aina vaan pinnata eri kansioihin ja tallettaa myöhempää käyttöä varten. Pinterest on kuitenkin itselleni myös erittäin hyödyllinen työväline omassa luovassa yrityksessäni.

 
Pinterest + luova yritys blogikirjoitus by Petra Veikkola. #valokuvaaja
 


Arvaatko mihin kaikkeen käytän tällä hetkellä Pinterestiä?


Parempaa paikkaa tehdä inspiraatiokansio (tapa 1) ei ole kuin Pinterest.

Omaan brändikuvausprosessiini kuuluu se, että teen jokaiselle asiakkaalle oman salaisen Pinterest-kansion, johon pinnaamme yhdessä inspiroivia kuvia. Näitä kuvia käytän apuna myös, kun rakennan lopulliset mood boardit asiakkaalle hänen visuaalisen strategian -oppaaseensa.

Helpottaakseni omaa työtäni ja myös joskus asiakkaan työtä olen kerännyt jo valmiiksi erilaisiin kansioihin kuvia, joita voimme hyödyntää asiakaskansion sisällössä. Esimerkiksi yksi kansioistani sisältää erilaisia kuvauslokaatioideoita ja toinen taas erilaisia väriyhdistelmiä. Jos tarvitsen jotain tiettyä väri-ideaa esimerkiksi asiakkaan inspiraatiokansioon, niin etsin sitä usein ensin jo valmiiksi keräämistäni kuvista.

Pinterestin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on sen erinomainen kyky johtaa liikennettä nettisivuille ja blogeihin (tapa 2). Käytän Pinterestiä myös tietysti tähän tarkoitukseen. Jotta Pinterestistä voisi saada liikennettä yrityksen omille kotisivuille, tulee sivuille tuottaa sisältöä. Sisällön tulee olla korkealaatuista ja se tulee olla optimoitu Pinterestin SEO:a varten.

Tärkeinpänä Pinterestin SEO-optimoinnissa nousee avainsanojen käyttö. Ensin pitää löytää omalle yritykselle tärkeät avainsanat, sen jälkeen katsoa haetaanko niitä Pinterestistä ja jos haetaan niin avainsanoja pitää lisätä sekä omille nettisivuille strategisiin paikkoihin, että omaan Pinterest-tiliin (bio, kansioiden nimet ja tekstit) sekä itse pinneihin (ja niiden kuviin).


Oman sisällön luominen Pinterestissä ja parhaat käytännöt

Oman sisällön luomisessa ja sen Pinterestiin pinnaamisessa kannattaa muistaa se, että sisällön on hyvä olla yrityksen muun brändin kanssa linjassa. Yhteneväisellä värimaailmalla ja fonteilla luot paitsi ammattimaisen kuvan myös helpommin bränditunnettavuutta (tapa 3).

Ideaali olisi, että henkilö, joka näkee pinnisi Pinterestissä tietää heti sen nähtyään, että kyse on sinun pinnistä ja että se on korkealaatuinen niin sisällöltään kuin visuaaliselta ilmeeltäänkin.

Jos yrityksesi sisältö on pääasiassa tekstipainotteista, luo Pinterestiä varten pinnejä, joissa käytät joko korkealaatuisia kuvia tai grafiikkaa. Luo pinneistä oman näköisiäsi ja saat mahdollisuuden erottua joukosta. Pinnaa pääasiassa vertikaalisia tai neliön muotoisia kuvia. Ne saavat eniten uudelleenpinnauksia, koska vievät näytöltä enemmän tilaa kuin horisontaaliset kuvat, jotka katsojan on helpompi vain ohittaa.

Kokeile erilaisia vaihtoehtoja omissa pinneissäsi. Pinnaa kuvia, joissa on ihmisiä ja joissa ihmisten kasvot näkyvät. Pinnaa myös kuvia, joissa kasvot eivät ole näkyvissä. Tee pinnejä, joissa on pelkkää tekstiä yksivärisellä taustalla ja pinnejä, joissa kuvan päällä on tekstiosio. Testaa ja tutki minkälaiset kuvat ja pinnit kiinnostavat eniten yrityksesi kohderyhmää.

 
Pinterestin käyttö luovassa yrityksessä. Kirjoittajana Petra Veikkola #pinterestmarkkinointi #luovayritys
 

Pinterestin analytiikka

Pinnien tehokkuutta voit seurata joko Pinterestin oman analytics-välilehden kautta tai Google analyticsin kautta. Google analytics on tarkempi ja suosittelen ehdottomasti käyttämään sitä, jos haluat olla strateginen Pinterestin käytössäsi.

Pinterestin omasta analytiikasta saat nopeasti selville esimerkiksi kuinka laajalle yleisölle pinnaamasi sisältö näkyy, kuinka moni reagoi jollakin tavalla tähän sisältöön, kuinka moni klikkaa nettisivuillesi Pinterestin kautta ja minkälainen Pinterest-yleisösi on demografialtaan (vanha analytiikkasivu, uudessa ei tätä enää ole!).

Analytiikan avulla saat selville, mitkä pinneistäsi ovat suosituimpia ja mitkä kansioistasi saavat eniten huomiota muilta Pinterestin käyttäjiltä. Näiden tietojen avulla sinun on helpompi luoda yrityksellesi sisältöä, joka kiinnostaa nimenomaan Pinterest-yleisöäsi. Pinterestiä kannattaa käyttää siis myös selvittääksesi markkinoita; mistä asioista yleisösi pitää ja mitkä asiat ovat trendikkäitä juuri nyt (tapa 4).

Pidä yrityksesi Pinterest-tili siistinä ja järjestelmällisenä. Luo tilillesi vain kansioita, jotka liittyvät toimintaasi tai jotka ovat kohdeyleisöllesi hyödyllisiä tai inspiroivia. Laita kaikki epämääräiset ja ei-toimintaasi liittymättömät kansiot salaisiksi. Voit edelleen jatkaa niihin pinnaamista, jos haluat kerätä itsellesi inspiraatiota niihin, mutta kohdeyleisösi ei tällöin näe niitä. Huolehdi myös siitä, että jokainen kansiosi on nimetty oikein, relevanteilla avainsanoilla sekä että olet kirjoittanut kansion kuvaukseen selityksen, mitä kansio sisältää ja miksi olet sen laatinut.

Ole helposti löydettävissä eli lisää linkki Pinterest-tiliisi myös muualle sosiaalisen mediaan ja esimerkiksi uutiskirjeesi allekirjoitusosaan tai blogisi sivupalkkiin. Promoa Pinterest-tiliäsi myös esimerkiksi Instagramissa, jossa on potentiaalisia Pinterest-seuraajia. Näillä keinoilla pystyt ilmaiseksi mainostamaan omaa osaamistasi sekä liittämään myös muut sosiaalisen median kanavasi Pinterest-markkinoinnin osaksi (tapa 5).

Lisätessäsi uusia kuvia blogiisi tai nettisivuillesi ole erityisen tarkkana miten nimeät kyseiset kuvat. Kun henkilö pinnaa nettisivuilta sisältöä Pinterestiin, ottaa Pinterest useimmiten pinnin kuvaus-osioon automaattisesti sen tekstin, mikä on kuvasi alt tag-osiossa tai itse kuvan nimessä. Kirjoita siis alt tag -kohtaan kuvaa kuvailevia sanoja sekä muutama avainsana. Älä siis jätä kuvien nimeksi esim. image_1234.jpg.

 

Lataa itsellesi Pinterest-opas, joka sopii myös muille kuin valokuvaajille!

Ole inspiroiva ja inspiroi

Luovan alan yrittäjälle Pinterest on myös hyvä paikka inspiroida muita (tapa 6). Jos olet esimerkiksi valokuvaaja tai stailisti, voit luoda kansioita tuleville projekteille, joihin pinnaat inspiroivia kuvia kyseisen projektin teeman mukaisesti. Näin muut voivat seurata esimerkiksi suunnittelutyötäsi ja innostua näkemästään.

Käytätkö sinä Pinterestiä hyödyksesi jollakin muulla tavalla kuin mitä artikkelissa kirjoitin? Kerro mulle sun tapasi käyttää Pinterestiä!

Haluatko, että tehdään yhdessä yrityksellesi Pinterest-strategia?