PARHAAT PODCAST-SUOSITUKSENI LUOVILLE YRITTÄJILLE

Parhaat podcastit tukemaan luomaa yrittäjyyttä. www.petraveikkolaphotography.com #podcast #podcastit #luovia #luoviapodcast #digitaalinenmarkkinointi.png
 

TOP 10 PODCASTIT

PODCASTIEN IHANA MAAILMA

Olen jo pitkään halunnut kertoa omista podcast suosikeistani muille luoville yrittäjille, mutta koska en ole pitänyt blogia on “kertominen” tuntunut vaikealta. No nyt perustin sitten sen blogin, niin voin kertoa suosikeistani (ja ehkä vähän muustakin jatkossa!).

Olen aina ollut innokas uuden oppija, uusien asioiden kokeilija ja itsensäkehittämiskirjojen suurkuluttaja (oh well!).

Podcastit, jotka ovat tällä hetkellä suosikkejani liittyvät joko luovuuteen, luovaan bisnekseen tai sitten itsensä kehittämiseen yrittäjänä ja luovana ihmisenä. Olen myös erittäin kiinnostunut sosiaalisesta mediasta, brändäyksestä, designista, markkinoinnista ja ns. hitaasta elämäntavasta. Osa suosikkipodcasteistani käsittelee myös näitä aihealueita.

En kuuntele podcasteja päivittäin, mutta kuuntelen niitä lähes aina, kun ajan pidempiä matkoja autolla. Esimerkiksi kun lähden kuvauskeikalle Helsinkiin tai Tampereelle kuuntelen 99%:n todennäköisyydellä joko podcastia tai äänikirjaa. Matka menee nopeasti ja samalla oppii ehkä jotain uutta markkinointiin, yrittäjyyteen tai sosiaaliseen mediaan liittyvää.

Haluaisin kuunnella podcasteja myös silloin, kun teen kotona töitä koneella, mutta se tuntuu hankalalta. Podcastiin pitää keskittyä, jotta saan siitä mitään irti ja jos teen samaan aikaan vaikkapa kuvien editointia, en pysty keskittymään kumpaankin. Ehkä se on vain harjoituksen puutetta?!

 
Parhaat podcastit yrittäjille ja yrittäjyydestä haaveileville. Tsekkaa mun omat suosikit blogista_ www.petraveikkolaphotography.com/blog #bloggaaja #blogi #suositukset #podcast #podcastit #sosiaalinenmedia #valokuvaaja
 

SUOSIKKIPODCASTINI

Tässä siis tämän hetkiset suosikki podcastini. Podcastit eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä.

Tein kaksi erillistä listaa, koska kuuntelen podcasteja pääasiassa englanniksi, MUTTA vakaa aikomukseni on kasvattaa suomenkielisten podcastien kuuntelemista. Jos listaltani puuttuu joku tosi tosi hyvä, minkä siellä kuuluisi olla, niin kerro mulle siitä!


PODCAST TOP 10 ENGLANNINKIELISET

1. Amy Porterfieldin podcastia on helppo kuunnella ja se on hyvä erityisesti kaikille, jotka ovat kiinnostuneet digitaalisesta markkinoinnista, sähköpostilistan kasvattamisesta ja sosiaalisesta mediasta eli laita kuunteluun  Online Marketing Made Easy.

2. Julie Solomonin The Influencer Podcast on melko uusi tuttavuus itselleni, mutta pidän sen raikkaasta otteesta. Podcastissa kerrotaan vinkkejä vaikuttajamarkkinointiin.

3. Vanhin designia koskeva podcast (aloitettu jo v. 2005!!!) on Debbie Millmanin Design Matters. Debbie on haastatellut niiiin paljon luovia yrittäjiä, taiteilijoita, businessihmisiä ja muita, että kuunneltavaa riittää, jos podcast on sinulle aivan uusi tuttavuus. Itseäni kiinnostaa ihmisten tarinat ja design, joten tämä podcast on todellinen helmi. Kiinnostavia aiheita ja ihmisiä on myös helppo hakea podcastin etusivulta hakusanoilla/aihepiirillä.

4. Instagram-ekspertti Sara Taskerin Hahstag Authentic on yksi omista suosikeistani liittyen Instagramiin ja sen hyödyntämiseen markkinoinnissa, mutta kaikki jaksot eivät kuitenkaan aina keskity vain Instagramiin, vaan Saran haastateltavana on ylipäätänsä itselleni kiinnostavia ihmisiä. Yksi suosikkijaksoista on Beth Kirbyn (Local Milk) haastattelu: Crazy Creative People.

5. Toinen Instagramin kautta itselleni tutuksi tullut henkilö on Kayte Ferris Simple & Season blogista. Hänen podcastinsa Grow With Soul on tällä hetkellä yksi ehdottomista lemppareistani. Kayte on “hitaan markkinointistrategian” ja autenttisuuden puolestajapuhuja.

6. Yksi ensimmäisistä podcasteista, joita itse aloin kuunnella on Pat Flynnin The Smart Passive Income podcast. Jos olet kiinnostunut passiivisesta tulosta ja eri strategioista siihen liittyen, on sinun ehdottomasti kuunneltava Pat Flynnin podcastia.

7. Pinterestiin liittyvien podcastien ehdoton ykkönen on Kate Ahlin Simple Pin Podcast. Olen kuunnellut itse kaikki jaksot ja osan useampaan kertaan!

8. Abigailin ja Emyleen (Think Creative Collective) The Strategy Hour on myös yksi eniten kuuntelemistani podcasteista, koska he jakavat konkreettisia neuvoja ja vinkkejä markkinointiin ja yrityksen pyörittämiseen.  


9. En ole ruokakuvaaja enkä ruokabloggari, mutta Food Blogger Pro podcastit ovat erinomaisia, jos haluat oppia lisää bloggaamisesta, sosiaalisesta mediasta ja markkinoinnista. Jaksot sopivat siis myös muille kuin ruokabloggaajille.

10. Olen viime aikoina kiinnostunut erityisesti brändäyksestä ja siksi Daveyn ja Kristan Brands that Book on mielenkiintoinen podcast, jossa kerrotaan vinkkejä miten yrittäjät voivat saada lisää asiakkaita ja vinkkejä oman brändin rakentamiseen. Davey & Krista ovat perustaneet myös tunnetun Rising Tide Societyn (+ ovat valokuvaajia).

JA MUUTAMAT EKSTRA-PODCASTIT:

11. Neil Patelin ja Eric Siun Marketing School on informatiivinen ja täynnä konkreettisia vinkkejä. Jaksot ovat lyhyitä eli niitä on helppo kuunnella myös, jos aikaa ei ole 10 minuuttia enempää kerralla.

12. Yksi vanhimpia ja ehkä suosituimpia luoville ihmisille suunnattuja podcasteja on Todd Henryn hostaama The Accidental Creative.

13. Toisten rakastama ja toisten vihaama (eikös se kerro siitä, että on tehty jotain oikein?) Jenna Kutcherin The Gold Digger Podcast. Tämä podcast on myös helppoa kuunneltavaa ja usein aiheet soveltuvat erityisesti aloitteleville yrittäjille.


PODCAST TOP 1 SUOMENKIELISET


1. Mun ehdoton suosikki suomalaisista ja ainoa sellainen on tietysti Nani Härkösen Luovia-podcast.

Täältä löytyy jakso, jossa olen itse mukana kertomassa Pinterestistä:

https://naniannette.fi/2018/029-nellaino-petra-veikkola-pinterest/

Kerro mulle lisää suomalaisia podcasteja, joita mun olis hyvä kuunnella!

 
Top 10 parasta podcastia luovalle yrittäjälle. Lue blogista omat suosikkini! www.petraveikkolaphotography.com%2Fblog #podcast #podcastit #marketing #yrittäjät #yrittäjä #petraveikkola.png