Joulun ajatuksella hankitut toivelahjat

 
Ajatuksella valitut joululahjat nyt blogissa. www.petraveikkolaphotography.com #luovayrittäjä #joululahjat.png
 

Olin jo vähän päättänyt, että tänä jouluna annetaan vain palveluja lahjaksi (esimerkiksi brändikuvaus tai mentorointi!), mutta sitten mietin, että haluan muistaa muutamaa henkilöä myös tavaralahjalla.

Minimalismi ja “vähemmän on enemmän” -mentaliteetti suosii karsimaan tavaroita ja keskittymään vain olennaiseen. Parhaita lahjoja mielestäni ovatkin (elämyslahjojen lisäksi) sellaiset, joita saaja voi kuluttaa (herkut, teet, kynttilät, kukat jne.) tai jotka ovat kauniita käyttöesineitä, kuten käsintehty keramiikka.

Kirjojen suurkuluttajana ja innokkaana uusien asioiden oppijana myös kirjalahjat, sähköiset kirjat ja workbookit, online-kurssit sekä workshopit olisivat itselleni tosi mieluisia lahjoja.

Olen valinnut tähän joulun toivelahjalistaani omasta mielestäni kauneimpia ja tarkoituksenmukaisimpia pienten yrittäjien tuotteita, joiden antaminen joululahjaksi tuottaa hyvää mieltä niin saajalle kuin antajallekin. Suurimman osan listallani olevista yrittäjistä tunnen joko henkilökohtaisesti tai netin välityksellä, joten heitä ja heidän tuotteitaan on helppo suositella.

Tuias

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-107.JPG
 

Tuiasin käsintehdyt astiat ovat aivan lemppareitani. Pidän muutenkin kovasti käsintehdystä keramiikasta ja usein myös matkoilta koitan hankkia pienten tekijöiden pieniä kippoja tai kuppeja täydentämään keramiikkakokoelmaani. Löydät Tuiasin nettisivuilta jälleenmyyjät. Niin, ja Tuija brändin takana on aivan ihana ja valloittava persoona!

Malia Company

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-2.JPG
 

Uusi, ihana tuttavuus on Malian tuoksusoijavahakynttilät. Omani ostin Tampereelta ekokampaamo ja luonnonkosmetiikkaputiikki Keidas by Lumosta, josta muuten löytyy muutenkin kaikkea ihanaa luonnonmukaista (+ Tiina yrityksen takana on super tyyppi!). Itselläni oli vaikea valita tuoksuista suosikkiani, ja se muuttuikin matkan varrella. Lopulta päädyin Soft cotton -tuoksuun sen puhtauden ja fressin tuoksun takia. Mutta aion ehdottomasti myöhemmin hankkia myös muita tuoksuja. Kynttilät suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Ranskassa Grassessa luonnollisista ainesosista.

Sugar Daddies Co

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-126.JPG
 

Sugar Daddiesien Naked Honey -artisaanihunaja tulee Isokyröstä (kuten mahtava Kyrö Distelleryn Napue ginikin!). Itseäni viehättää hunajassa sen hyvän maun lisäksi tapa, jolla yritys hunajaa tuottaa (+ heidän bränditarinansa ja koko brändi muutenkin). Ideana on se, että hunaja olisi mahdollisimman lähellä sitä, millaisena se on suoraan kennossa, ei siis sekoittamista, hämmentämistä, siivilöimistä tai kuumentamista. Hunajaa on mahdollista löytää K-kaupoista.

Korento by Flow Cosmetics

 
Kuvassa omat Korento-tuotteeni, jotka lähes päivittäisessä käytössä kummatkin.

Kuvassa omat Korento-tuotteeni, jotka lähes päivittäisessä käytössä kummatkin.

 

I love me -messuilla ihastuin Korentoon ja sen yksinkertaisiin, mutta laadukkaisiin tuotteisiin. Korennon luonnonmukaiset tuotteet ovat 100% suomalaisia ja luonnollisia. Erityisesti aikuiselle ja kuivuuteen taipuvaiselle iholle tarkoitettu seerumimeikkivoide on todella kiva! Voisin ajatella, että joululahjapakettiin olisi kuitenkin helpompi laittaa vaikkapa seerumiposkipuna tai huuli & poskiväri.

Helmivillakko

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-129.JPG
 

Kaunis jouluinen kranssi, ajatuksella kasattu kukkakimppu saajan lempikukista tai viherkasvi muistuttamaan läpi vuoden kuinka tärkeä tietty ihminen sinulle on. Kaikki nämä saat lempikukkakaupastani Helmivillakosta. Helmivillakon kukkastudion ja ihanan Erikan löydät vielä ennen joulua Tullintorilta Tampereelta.

Rilassante Designs

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-117.JPG
 

Ihana Tuulia tekee kotimaisia jättivillatuotteita Tampereen kupeessa yrityksessään Rilassante Design. Itselläni on jättivillapeittoja sekä aivan mahtavia pyöreitä villaisia istuinalusia. Kaikille pehmeistä paketeista haaveileville hieman luksusta. Tuulia tekee myös makramee-juttuja, joita löydät esimerkiksi hänen verkkokaupastaan.

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-115.JPG
Petra Veikkola_lahjavinkit-118.JPG
 

Pellavatehdas

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-111.JPG
 

Suosin paikallisia toimijoita niin usein kuin voin. Meiltä Akaasta löytyy mainetta niittäneen pienpanimo Hopping Brewstersin (heillä on oma panimoputiikki aivan Pellavatehtaan vieressä ja aiomme itse hakea sieltä jouluoluet) lisäksi myös ihana Pellavatehdas, joka tuo maahan italialaisia pellavavaatteita. Samoista tiloista löytyy myös sisustustuotteita ja kukkia. Pellavatehdas sijaitsee Toijalan ABC:n vieressä eli Tampereelta Helsinkiin menijöiden ja päinvastoin on erittäin helppo pysähtyä pienellä shoppailutauolla. Pellavatehdas on avoinna joka päivä klo 10-18.

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-112.JPG
 

Kirjoja

Kirjat on yleensä omia lemppareitani joululahjoista. Haluan kertoa kahdesta suomalaisesta kirjasta, jotka sopivat erityisesti naisille, äideille, kiireen keskellä arkea pyörittäville.

Ensimmäisenä tunteita herättävä, rakkauden täyteinen, mutta riipaisevakin Heli Mannisen (Instagramissa iiiihana @keijujakuutit) ehdinkö? -teos, joka sisältää Helin kirjoituksia äitiydestä ja äitinä olemisesta. Ensimmäinen painos on jo myyty loppuun, mutta toinen painos on tulossa tammikuussa. Kirjaa saa vain Heliltä, joten vieraile Helin Instagram-tilillä ja tilaa omasi ensi vuodeksi!

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-17.JPG
 

Toinen kirja onkin enemmän kirja, jonka itse kirjoitat. Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirjaa täytetään joka viikko. Jokaisella kuukaudella on oma teemansa. Kirjan voit aloittaa missä kuussa tahansa eli se ei toimi samalla tavalla kuin ns. perinteinen kalenteri. Kirjassa käydään läpi omaa itseä, unelmia, tärkeitä asioita, mistä saa voimaa ja mistä nauttii sekä oman itsensä kehittämiseen liittyviä juttuja. Itselläni on jo tämä kirja, mutta se on vielä tyhjä. Ajattelin aloittaa kirjoittamisen joululomalla, rauhassa ja tunnelmoiden.

 
Petra Veikkola_lahjavinkit-104.JPG
 

Kakkusankarit Bakery

Makeat herkut jouluun tai vaikkapa joulun jälkeen synttäreille tai muihin juhliin. Jos asut Lempäälän lähellä, niin iso suositus tälle taitavalle kakkujen ja muiden herkkujen tekijälle! Kakkusankarit järjestää myös workshopeja sekä kakkutasteingejä eli seuraa vaikkapa heidän Instagramiaan, niin kuulet ensimmäisenä uusista tapahtumista. Ja ihana omistaja Terhi tässäkin yrityksessä!

 
Tämä kakku ei ole syötävä, vaan Kakkusankareiden tekemä proto meidän Nuutajärven workshopiimme!

Tämä kakku ei ole syötävä, vaan Kakkusankareiden tekemä proto meidän Nuutajärven workshopiimme!

 

Taide

 
Photos by Petra Veikkola

Photos by Petra Veikkola

 

Rakastan taidetta, olipa se sitten maalauksia, valokuvia, printtejä, patsaita, mitä vain. Jos haluat pieniä ja edullisia kuvalahjoja ilahduttamaan läheisiäsi, laita minulle viestiä, sillä minulla on kasa valokuvia, jotka odottavat nettikauppaan pääsemistä. Hinnat alkaen 5 euroa + postituskulut! Voit laittaa mulle viestiä ja kysellä hintoja ja kokoja: petra(at)petraveikkola.com. Esimerkiksi näissä kuvissa näkyvät kehystetyt kuvat ovat saatavilla ja valmiita joululahjapakettiin!

Muita ihania paikkoja, joista voit hankkia taidetta, printtejä, kalentereita tai valokuvia suomalaisilta tekijöiltä:

Kaarnia Designin modernit taulut

Marianna Raikkalan abstrktit taulut - Instagramissa artbymarianna

Superkaunis, käsintehty kalenteri vuodelle 2019 - Petra/Willow Visuals

Kauniita Sokrun kortteja ja printtejä

Saanan ja Ollin vuosiseinäkalenteri 2019 Unien talo

Mustalla vesivärillä maalatut kaupunkijulisteet - Kaverini

 
Photos by Petra Veikkola

Photos by Petra Veikkola

 

ULKOMAISET NETTIKAUPAT, JOITA SUOSITTELEN

Mel Volkman

Photo by Mel Volkman

Photo by Mel Volkman

Mel Volkman on äärimmäisen taitava graafikko, mutta sen lisäksi hän tekee ihastuttavia keramiikkatöitä. Melin fontit ovat myös omia suosikkejani. Olen tutustunut Meliin Pinterest-palvelujeni kautta, kun hän tarvitsi hieman apua Pinterest-markkinoinnissaan. Siitä lähtien olen seurannut hänen töitään ja keramiikka on hänen uusi aluevalloituksensa. Aivan ihana ihminen myös tuotteiden takana!

Kuvassa oma Mikanun kassini.

Kuvassa oma Mikanun kassini.

Olen hurahtanut kaikenlaisiin korikasseihin, rottinkiin ja bambu-koreihin, minkä vuoksi vierailen Mikanun Instagram-feedissä usein tarkistamassa onko jotakin ihanaa ja ainutlaatuista tullut valikoimiin. Mikanu myy Saksasta käsin ympäri maailmaa pienten perheyritysten ja paikallisten artisaanien käsintehtyjä tuotteita, jotka he valitsevat huolella. Tuote-erät ovat pieniä ja ne loppuunmyydään todella nopeasti. Jos jotain mielit, niin se kannattaa siis hankkia heti.

 

Katso myös nämä:

The Future Kept - huolella valittuja lifestyle - ja kodintuotteita

Wildthorne - mineraalivesivärejä

Margo Hupert - printit ja postikortit

Secret Caravan - ajatuksella valittuja ihania lahjaideoita

Tein myös Pinterest-kansion omille lahjasuosikeilleni. Se löytyy täältä: Joululahjaideat

 
Petran jouluahjaideat vuodelle 2018 Pinterestissä
 
 

Toivottavasti sait muutaman idean tästä ajatuksella valittujen joululahjojen listastani.

Yksi ajatuksella valittu, pienyrittäjää tukeva lahja on se mihin itse pyrin tänä vuonna. Joulunajan rauhallinen tunnelma, läheisten läsnäolo, herkuttelu ja kiireetön oleminen ovat itselle kuitenkin niitä tärkeimpiä asioita joulussa.

Rauhallista joulunaikaa sinulle!

 
 
joululahjaideat2.png
 
jouluahjaideat1.png
 
 
 
Ajatuksella valittujen joululahjojen lista nyt blogissa. www.petraveikkolaphotography.com #joululahjavinkit #yrittäjä.png